Vanaf de rivm-kansel wordt als altijd gedreigd met hel en verdoemenis. Het is nu weeknummer 25. Het midden tussen de boven- en de ondergrens van de R-waarde lag vorige week (24) weer eens boven de 1. Een onheilspellend stijgende trend die een week eerder al was ingezet. (zwarte en grijze lijn)
De gemeente weigert echter wederom gehoor te geven aan de oproep tot onderwerping en zelfkastijding. Ze weigeren om het het voorgeborchte te betreden: nauwelijks ziekenhuisopnames en sterfte. (blauwe grafiek)
Op de eerstvolgende dinsdag werden de cijfers weer ge-update. Voor de zoveelste keer worden we met de neus op de feiten gedrukt. De voorspellingen worden achteraf weer naar omlaag bijgesteld. De modellen zullen opnieuw niet deugen, ze zitten ernaast, keer op keer. Modellen zijn de algoritmische weerslag van kennis en inzicht. De laatste griepseizoenen zijn ze meestal fout. Het wordt weer tijd voor een tevreden stuk in een parochieblaadje over profetieën die altijd uitkomen, zodat de gelovigen kunnen zeggen ‘zie je wel’.
Na die dinsdag heb ik er een kort filmpje over gemaakt:
De ratio is compleet zoek. Toch maar weer eens op een rijtje hoe de rivm-logica in elkaar zit:
- Contactbesmettingen zijn van de baan => besmetting komt niet van voorwerpen.
- Mondkapjes werken niet volgens het rivm. Mondkapjes houden wel grote druppels tegen => besmetting komt niet van grote druppels
- Microdruppeltjes (aerosolen) spelen in de fysica van het rivm nauwelijks een rol => besmetting komt niet door aerosolen
Dus besmetting gaat niet via aerosolen, noch via druppels en ook niet via voorwerpen. Hoe denkt rivm dat mensen elkaar dan eigenlijk nog kunnen besmetten? Dat komt altijd omdat mensen zich niet aan de maatregelen houden. Dáár komen uiteindelijk de ziektes vandaan: gebrek aan gezagsgetrouwe onderwerping. Ik zou graag willen hoe je zulke logica in een model gevat krijgt.
Chaotische data en ramptijdingen. Met als gevolg de rivm-uitgangspunten:
- hoe vaker je je handen wast des te beter je bent beschermd
- mondkapjes hebben een symbolische rol, mensen moeten zien van elkaar dat ze zich beschermd wanen
- anderhalvemeter afstand voorkomt (groeps)besmettingen
- ivermectine is niet goed onderzocht, werkt niet en is gevaarlijk. Idem voor HCQ en budesonide.
- geïnjecteerde eiwit-therapie van een half jaar oud heeft nog geen langetermijn-effecten laten zien en is dus veilig
- in de zomer gaan de ziekenhuisopnames explosief stijgen
- het vaccin geeft gedeeltelijke bescherming tegen een muterend virus van twee jaar geleden en is daarom de enige uitweg
- de maatregelen zullen niet verdwijnen als iedereen geïnjecteerd is met de enige uitweg
- ziekenhuisopnames dalen dankzij de vaccinaties
Het is geen parallel universum meer, het is een geïnverteerd universum. Wie nadenkt, zwemt tegen de stroom in. De rest is blij dat ze in elk geval een mondkapje hebben en het spike eiwit in hun lichaam, dat geeft toch wat vastigheid in de chaos.
Het vaccinatie-effect
Enkele plaatjes uit een video bij blckbx.tv waar Flavio Pasquino in gesprek is met Ir. F. Lahr. Omdat ik dezelfde vragen her en der ook al herhaaldelijk heb aangestipt, hier op een rijtje met plaatjes.
In april 2020 zakte het aantal IC- en ziekenhuisopnames sneller dan nu. Er waren toen nog geen vaccinaties. Hoe kan het nu langzamer dalen dan toen, toen we ons nog nog ongevaccineerd en zonder enige immuniteit aan het virus blootstelden? Hoe kon dat toen “uberhaupt” dalen, als het seizoenseffect slechts 15% is. Waar komt de overige 85% vandaan? Graag verklaringen voor de griepgolven in ieder winterseizoen, vanaf 2010 tot nu bijvoorbeeld.
Het komt niet door de gevaccineerde groepen van ouderen, zie hieronder. Ook daar is de daling langzamer dan na het eerste seizoen. Waar zit het effect van vaccinatie?
Dan moeten het de strengere maatregelen zijn geweest!? Helaas, de R was al hard aan het dalen voordat de maatregelen werden ingezet.
En dan hoor je Jaap weer zonder zinnig antwoord stug volhouden wat hij vindt. Klinkt dat logisch en doordacht? Is dat wetenschappelijk wel zo integer?
Zuigelingen houden zich beter aan de regels?
RS-virus in Rotterdam – Nu de normale virusuitwisseling weer op gang komt zien we inhaalacties zoals die van het zuigelingenvirus RSV. In plaats van in de winter kan het virus zich nu pas verspreiden, na de winter. Zuigelingen zijn misschien minder seizoensgevoelig qua zon en Vitamine D. Of nee, ik weet wat van Dissel “vindt”: voor zuigelingen werkt de lockdown beter dan voor volwassenen omdat zij zich beter aan de maatregelen houden.