Een financiële man heeft mij wel eens het volgende uitgelegd: “Als je in België bij een notaris komt en je wil iets met een tweede of derde huisje in de Ardennen, dan moet je niet raar opkijken als hij vraagt: ‘linkerlaatje of rechterlaatje?'” Het rechterlaatje is strikt conform de regels van de wet, het linkerlaatje biedt wat meer speling, er kan een bochtje worden afgesneden, iets overgeslagen dat toch nooit wordt gecontroleerd, het gaat sneller, gebruikt een geitenpaadje waar nog niets aan is gedaan, een gesprekje met de burgemeester helpt ook etc. etc. Uiteindelijk is dat heel misschien aanvechtbaar – maar, als niemand het aan de grote klok hangt, is er eigenlijk geen kans dat iemand het überhaupt ontdekt. En uiteraard: met wederzijds voordeel voor de notaris en de huiseigenaar. Er gaat geen haan naar kraaien. Iedereen blij.
In Nederland zul je dat niet zo gauw meemaken. Misschien dat er een parallel te trekken is met bijbelopvattingen, daar is men in het zuiden ook altijd wat anders mee omgesprongen dan boven de rivieren waar ze wat rechter in de leer waren.
Komt een man bij de dokter
We gaan even spelen met de hierboven geschetste karikatuur van hoe de Belgen met hun voorschriften omgaan, inclusief de uitvoerende autoriteiten. Wat gebeurt er dan met verplichte vaccinaties die men eigenlijk niet echt zelf wil maar toch maar neemt, om op vakantie te kunnen, te kunnen werken, kortom geen paria te worden in het sociale verkeer?
De dokter krijgt een schouderklopje (en een vergoeding) per gezette prik, dus die heeft die prik graag in de boeken staan.
De gezonde burger die voor hem staat heeft die prik óók graag in de boeken staan maar eigenlijk liever niet in zijn schouder. Als hij maar op vakantie kan.
Linkerlaatje of rechterlaatje?
Ze hebben een gemeenschappelijk belang. Dus wat gebeurt er dan? We zullen het nooit weten, totdat we de hele bevolking op vaccin-residu gaan testen. (Wat volgens topgeleerde Dijkgraaf niet kan, want hij heeft ons uitgelegd dat die mRNA prik ‘net als een snapchat’ weer uit je lichaam fladdert. Binnen een kwartier of zo, in elk geval héél snel. Een wonder. En het werkt véél beter dan we hadden durven dromen!)
Bad batches?
Om een volksaard zo te typeren heeft iets gevaarlijks en tegelijkertijd iets romantisch; je zou er een feelgood movie van kunnen maken. Maar er is meer: de batchnummers bijvoorbeeld. De kwaliteit van de Covidvaccins is erg wisselend. Batches verschillen onderling en dezelfde batches hebben verschillende veiligheidsprofielen in verschillende regio’s. De kwaliteit wordt niet gemonitord en op deze wijze geproduceerde vaccins zijn ook nooit goedgekeurd. Er zitten enorme verschillen tussen batches maak ook tussen partijen uit dezelfde batch. Over onderzoeken hiernaar in de VS, Zweden, Tsjechië en Denemarken kun je meer lezen in un artículo anterior.
Misschien kwamen de Belgische en Nederlandse prikken van verschillende leveranciers, waarvan de output nooit is getest en hebben de Nederlanders een (paar?) keer een bad batch gehad, die hen sindsdien parten speelt. Of ze gebruiken andere koelsystemen, andere manieren van bewaren en transporteren waardoor de Nederlandse prikken schadelijker uitpakten.
Er moet toch iets te vinden zijn dat verklaart waarom de oversterfte in Nederland vier keer zo hoog is als in België. Nederland: gemiddeld 13% oversterfte, België: 4%.
Is het de milieuvervuiling waar een groot deel van de Nederlanders in leeft en heeft dat een wisselwerking gehad met iets anders wat er voor 2021 niet was?
Is die vervuiling dan plotseling alleen in NL verergerd in 2021?
Hebben ze 5G aangezet!? Maar België dan?
Wie een verklaring heeft voor het feit dat de oversterfte in Nederland vier keer zo hoog is als in België, mag het zeggen. Sinds (medio) 2021, niet te vergeten. Voorafgaand daaraan, ook tijdens de coronagolven in 2020, liep het min of meer gelijk op.
Hieronder de gemiddelde oversterftepercentages sinds april 2021, per maand, met trendlijnen die wijken (zie Eurostat grafiek). De trendlijn van België loopt af, het verschil met NL wordt alleen maar groter…
En nee: het zit hem niet in de verwachting die per land verschillend kan zijn. Hieronder zie je dat zowel OurWorldInData als Eurostat hetzelfde zien. Die berekenen zelf een verwachting. Op beide sites zijn de baselines van alle landen vergelijkbaar met elkaar gemaakt.
Pas als we alle cijfers transparant hebben kunnen we misschien gaan begrijpen ‘outlier’ Zweden minder last heeft van oversterfte, waar het verschil van Nederland met buurland België vandaan komt en meer van dat geks.
0 Reacciones