Terwijl de media blijven aandringen op grootschalige vaccinaties tegen seizoensgebonden luchtwegaandoeningen en contra-intuïtieve maatregelen nemen, worden de echte pandemieën die de westerse samenleving treffen, genegeerd of zelfs bestendigd. Deze twee pandemieën zijn de vitamine D-tekort pandemie en de gecorreleerde obesitas pandemie.
Bewerkte vertaling van een Engelstalig artikel van het Amerikaanse Sunfluencer.com
Vitamine D-tekort pandemie
Er is geen griepseizoen, alleen een seizoen met weinig vitamine D. Ongeveer 80% van de Amerikanen heeft een vitamine D tekort. De huid moet geraakt worden door zonlicht om vitamine D, een immunoregulerend hormoon, aan te maken. Donkere huid bevat melanine, een effectieve natuurlijke zonnefilter die de vitamine D-synthese vermindert. De correlatie van verschillende huidskleuren wereldwijd is perfect met UVA/UVB stralingsintensiteiten. Noch kanker, noch God of diversiteit hadden iets te maken met de evolutionaire druk op de huidpigmenten. Het is gewoon een gezondheidskenmerk!
Grafiek 1 is ontleend aan een artikel waarin de vitamine D-status onder Britse deelnemers aan de biobank werd bepaald. Hieruit blijkt: hoe donkerder de huidskleur, hoe groter de kans op een vitamine D-tekort.
Bijna niemand in dat onderzoek haalde een vitamine D-spiegel boven de 30ng/mL. Daarnaast laat een publicatie uit 2020 een sterke correlatie zien tussen vitamine D-bloedserumspiegels en de ernst van COVID.
“Bij patiënten met COVID-19 werd een tekort aan 25(OH)D vastgesteld. Gestaag dalende 25(OH)D-spiegels leveren een enorme bijdrage aan de omvang van de progressie van de ziekte. De correlaties ondersteunen dat 25(OH)D een belangrijk instrument kan zijn om de ernst van de ziekte in te schatten en de overleving in te schatten. Ook zou suppletie van 25(OH)D het verloop van de COVID-19 kunnen vertragen.”
Tuncay et al., 2020: A notable key for estimating the severity of COVID-19: 25-hydroxyvitamin D status
Grafiek 2 illustreert de bevindingen van het artikel en laat zien dat niveaus boven 40ng/mL gunstiger zijn. Voor een goede werking van het immuunsysteem is echter minstens 50ng/mL nodig, zoals mijn vriend Robin Whittle in Dieser Beitrag uitlegt.
Deze veronderstelling wordt ondersteund door Dror et al. (2021). Zij stellen dat “patiënten met vitamine D-tekort (<20 ng/mL) 14 keer meer kans hadden op [een] ernstig of kritiek [verloop van de] ziekte dan patiënten met 25(OH)D ≥ 40 ng/mL”.
“Mensen met grote hoeveelheden melanine in hun huid, zwaarlijvigen, mensen die de zon mijden en ouderen kunnen tot 5000 IE per dag nodig hebben om dergelijke niveaus te bereiken, vooral in de winter.”
Cannell et al. (2006) (PDF)
Katz et al. (2020) deden soortgelijke waarnemingen. In hun artikel stelden zij:
- Vitamine D-tekort is sterk geassocieerd met een verhoogd risico op coronavirusziekte 2019 (COVID-19).
- De kans op het krijgen van COVID-19 neemt toe met een vitaminetekort bij zwarte personen.
- Diabetes, obesitas en parodontale aandoeningen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op COVID-19 en vitamine D-tekort.
Auf der Website vdmeta.com staan alle beschikbare studies over vitamine D en Covid. Het bewijs dat vitamine D voorkomt dat men ziek wordt van Covid is overweldigend. Veel onderzoekers dienden vitamine D echter toe in de vorm van cholecalciferol, dat weken nodig heeft om de vitamine D-bloedspiegel te doen stijgen. In plaats daarvan had calcifediol (d.w.z. 25(OH)D moeten worden toegediend, aangezien 1 mg (bedoeld lijkt 100mcg, rd.) calcifediol de gemiddelde niveaus in minder dan 4 uur doet stijgen van 20 tot meer dan 60ng/mL. [wat volgens sommigen teveel zou kunnen zijn, vermoedelijk is 30 a 40 ng/mL ideaal, red]. Dit is de behandeling die alle intensive care patiënten nodig hebben, maar niet krijgen.
Obesitas
Obesitas en vitamine D-tekort gaan hand in hand. De redenen hiervoor zijn de volgende:
- Hoe hoger de graad van obesitas, hoe meer bloed er circuleert. Meer bloed vereist meer vitamine D om gunstige niveaus te bereiken.
- Zwaarlijvige mensen gaan meestal minder naar buiten. Ook schamen velen zich om in het openbaar hun huid te tonen.
Een tekort aan vitamine D is echter niet de oorzaak van obesitas. De oorzaak ligt ergens anders: de voeding.
Ongeveer 75% van de Amerikanen heeft overgewicht of obesitas. Wat deze mensen over het algemeen gemeen hebben is dat ze consumeren:
- Bewerkte voedingsmiddelen
- Meervoudig onverzadigde plantaardige oliën die rijk zijn aan Omega-6 vetzuren
- Hoge hoeveelheden suikers (Glucose, sucrose, fructose)
Veel te veel koolhydraten
Uit een meta-analyse blijkt dat zwaarlijvigheid significant samengaat met ernstigere ziekte en sterfte. De redenen hiervoor zijn het bovengenoemde vitamine D-tekort, hogere ontstekingsniveaus en een over het algemeen slechtere darmflora (het immuunsysteem is sterk afhankelijk van de darmflora).
Het is een raadsel waarom overheden en media al meer dan twee jaar toegeven dat zwaarlijvigheid de belangrijkste comorbiditeit is en dat bijna uitsluitend zwaarlijvige en oudere mensen met een positieve PCR-test zijn overleden, terwijl ze absoluut niets hebben gedaan om mensen te helpen gewicht te verliezen en gezonder te leven.
In plaats daarvan werden sportclubs gesloten, werd mensen verteld binnen te blijven (minder beweging en minder blootstelling aan de zon) en werden experimentele en zeer waarschijnlijk schadelijke gentherapieën gepromoot. Niemand, jong en gezond, moet bang zijn voor een seizoensgebonden ademhalingsvirus. Als de regerende autoriteiten echt om onze gezondheid gaven, zouden ze hebben geprobeerd de twee echte pandemieën te verhelpen: vitamine D-tekort en obesitas.
Het is aan ons om gezond te zijn!
Aangezien dit niet zal gebeuren, omdat er geen patenten zijn op gezonde voeding en vitamine D, zal ik hun taak overnemen en u helpen uw gezondheid weer in eigen hand te nemen. Hier zijn mijn top 5 tips voor een gezond leven.
- Ga naar buiten in de zon en supplementeer met vitamine D en K2 (om verkalking te voorkomen). Zorg ervoor dat je vitamine D-serumniveau boven de 50ng/mL ligt.
- Glutathion is de moeder van alle antioxidanten. Eet eieren van de wei en seleniumrijk voedsel om uw glutathionniveaus te verhogen. We hebben selenium nodig om glutathion peroxidase (GPX) aan te drijven, het enzym dat vrije radicalen in de cel verwijdert. Eet ook voedsel dat B-vitaminen bevat, want die versterken glutathionreductase, een enzym dat glutathion recycleert.
- Eet minstens eenmaal per week vette zeevis, want die is rijk aan DHA en EPA (omega-3 vetzuren). DHA is essentieel omdat het (1) de genetische expressie van vier soorten ontstekingsbevorderende eiwitten verlaagt en (2) de afscheiding van drie soorten ontstekingsbevorderende eiwitten door witte bloedcellen verlaagt.
- Beweeg meerdere keren per week. Lichaamsbeweging helpt bij gewichtsverlies, vermindert het risico op chronische ziekten en kan u helpen beter te slapen.
- Geef suikers, plantaardige oliën en (ultra-)bewerkt voedsel op. Kook in plaats daarvan met ghee, boter, extra vergine olijfolie of kokosolie.
Fazit
Eet gezond, zorg voor een goed vitamine D-bloedgehalte, en vertrouw nooit op je overheid, want die wil niet dat je gezond bent en een uitstekend zelfbepaald leven leidt.
Overigens pakt het SUN Vitamine D product alle bovengenoemde zaken aan. Volg ook @sunfluencer op Twitter voor vitamine D nieuws.
Prima artikel. Naast vitamine D en K2 tekorten is ook het tekort aan natuurlijk jodium een probleem. Simpel op te lossen door inname van kelp tabletten.
Ik weet het nog goed: sportscholen gesloten en Gall en Gall open. De maatregelen hadden helemaal niets met onze gezondheid te maken. Dat blijkt ook nu weer. Vit D, een belangrijk supplement, is afgelopen januari uit het basispakket gehaald. Ontzettende boeven!
Vooral ouderen hebben behoefte aan goede suppletie van vitamine D vanwege de verminderde aanmaak van vitamine D in de huid. De meeste ouderen slikken daarom dagelijks een vitamine D-pilletje maar bekend is ook dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid extreem laag is met 10 mcg waar een veel hogere dosis van 200-250 mcg nodig is om een bloedspiegel van 50-60 ng/ml te halen.
Het gevolg van die veel te lage dagdosis is dat vrijwel alle senioren een ernstig vitamine D tekort hebben en daardoor eerder vatbaar zijn voor de jaarlijkse griep.
Wij zijn in maart 2020 begonnen met suppleren, 75 mcg per dag, en na 3 maanden ons bloed laten testen: ik 28 ng/ml en mijn vrouw (donkere huid) 12 ng/ml. Vervolgens de dagdosis verhoogd naar 250 mcg en opnieuw na 3 mnd laten testen: resp. 52 en 34 ng/ml. Wel in combinatie met 100 mcg vitamine K2-MK7.
Niet alleen ouderen, het kan blijkbaar ongemerkt diep zakken ook als je wel regelmatig in de zon bent (of tenminste, het is niet het eerste waar je aan denkt als je weinig energie hebt etc.).
Ik bleek in 2010 op 9 ng/ml te zitten, elke dag min. kwartier in de zon + pilletje voorgeschreven door de huisarts (400 IE = 10 μg ). Na half jaar zat ik nog maar op 11 ng/ml ==> slik maar 2 pilletjes (800 IE = 20 μg). Ik weet niet of de richtlijnen toen zo behoudend waren, maar dat zette natuurlijk geen zoden aan de dijk. Zelf wist ik toen nog niet dat vit D zo belangrijk was, maar de HA had toen eig. een stootkuur moeten voorschrijven. Vit. K2 …. nooit wat over gezegd.
Sinds het Wuhan-virus vraag ik vele oudere kennissen of ze vit. D slikken en of hun HA dat in de gaten houdt: ze zeggen allemaal ja en ze slikken allemaal 10 of max. 20 μg. Regelmatig meten (lees: controleren of het helpt, die paar IE) doen ze blijkbaar niet, want niemand weet z’n vit. D-waarde. Dus het is eig. nog steeds zeer behoudend!