Vervolginterview Menno Bouma

door Anton Theunissen | nov 26, 2020

Als er een recordsterfte komt en Hugo de Jonge heeft géén vaccin erdoor gedrukt, zal hem dat worden aangewreven. Moeten we hem daarom ook maar vrijwaren van alle gevolgen, net als de farmaceuten?

De hang naar risicomijding heeft desastreuze gevolgen.

Dit naar aanleiding van een nieuw interview met Menno Bouma. Het eerdere interview blonk uit in eenvoud en begrijpelijkheid. Het vertelt alles over Corona in een notendop, lees dat integraal hier.

Weer veel interessante feiten in dit interview (het vaccinatie-principe is bijvoorbeeld al duizenden jaren oud). Hieronder enkele citaten en de link naar het interview:

“Het aantal mensen dat met of zonder griepprik sterft, ontloopt elkaar niet zoveel.”

“Als een van jouw patiënten overlijdt die jij als huisarts de griepprik hebt aangeboden, dan heeft dat geen gevolgen voor jou als arts. Maar als een van jouw patiënten overlijdt en jij hebt als huisarts níet de griepprik aangeboden, dan kan je als huisarts dood door nalatigheid worden verweten.”

“De jaarlijkse griepprik kost huisartsen veel tijd, en kost de zorg miljoenen euro’s. Die tijd en dat geld had ook ánders besteed kunnen worden. Het is de vraag of de kosten en de baten in het geval van de griepprik genuanceerd tegen elkaar afgewogen worden.”

Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma (o.m. als vaccinatiearts gewerkt)

Bouma benadrukt opnieuw het belang van ventilatie, HCQ, vitamine D en in het algemeen: goede voeding en lichamelijke conditie. Dat is waar de WHO op zou moeten inzetten.

“Aanvankelijk hadden vaccinatiecampagnes succes, wat bijvoorbeeld leidde tot de uitroeiing van pokken in 1979. […] De WHO breidde het arsenaal aan vaccinaties flink uit. Veel infectieziekten zijn hierdoor enorm ingedamd. […] De ziektes die zich goed laten wegvaccineren hebben we inmiddels allemaal wel gehad.”

Menno Bouma

Wéér een top-interview op oost-online waar het landelijke media journaille zijn/haar vingers bij kan aflikken. Wel eerst braaf handjes stukwassen!

Lees vooral het hele artikel: Ons afweersysteem in tijden van corona. De griepprik, vaccinatie en microvaccinatie | oost-online.amsterdam (oost-online.nl)

Share This